НЕ ДОЗВОЛУВАЈТЕ НИКОЈ ДА ВЕ ГАЗИ:Еве како да ги натерате другите да ве почитуваат!

Не дозволувајте никому да ви го поткопа внатрешниот мир! Оној кој што се цени самиот себе си нема да дозволи други да управуваат со вашиот живот на било кој начин или со своето присуство и негативна енергија да ви го одземе душевниот мир и да ви го уништи денот.

Еве 10 правила кои ќе ви помогнат во тоа:

– Никогаш не се расправај со идиот. Тој ќе те спушти на свое ниво а после ќе те победи со своето искуство.

– Никогаш не гаѓај човек со кал. Може нема да го погодиш, а на твоите раце ќе остане.

– Никогаш не се сомневај во својата привлечност. Запомни дека вагата може да лаже, луѓето може да ти завидуваат, а огледалото да е искривено.

– Не ги барај оние кои не те бараат и не ги чекај оние кои не те чекаат.

– Ако ти рекле дека твојот воз поминал , запомни дека има и авиони и бродови.

– Добри работи се случуваат кога ќе се оддалечиш од негативните луѓе.

– Избриши ги солзите и оддалечи се од луѓето кои ги предизвикале.

– Никогаш не се врти назад, таму нема ништо ново.

–Никогаш не се споредувај со другите, не го споредувај здравјето, сопругот, децата и платата.

 

pozitivenstav.com

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *