7 мудрости за мирен и убав живот!

Овие 7 исклучително едноставни правила го содржат во себе клучот на среќниот и хармоничен живот. Обидете се да ги следите и резултатот нема да изостане.

1. Чистота на рацете
Не земај ништо туѓо и ништо излишно. Непотребните предмети кои ги поседуваш, дај ги на некој кој има потреба од нив.

2. Чистота на слухот
Не слушај злобни, лукави и исплашени луѓе. Изгради околу себе штит за сплетки  и празни и бесмислени разговори.

3. Чистота на очите
Чувај ги очите од злобата, омразата и гревот.

4. Чистота на устата
Не шири лаги и оговарање. Не заборавај дека молчењето е злато.

5. Чистота на телото и облеката
Биди негувани чист. Сепак облеката те престваува надворешно.

6. Чистота на мислите
Ослободи се од негативните мисли и злите помисли. Не се самосожалувај.

7. Чистота на срцето
Не ги игнорирајте своите душевни пориви. сакајте без да очекувате нешто за возврат. Научете се да се чувствувате среќни.

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *