Кога нешто сакаш многу силно и веруваш, тоа ќе дојде, Бог ќе ти го испрати!

10 прекрасни мисли кои ќе ви помогнат да имате позитивен став во животот!

  1. Најголемиот подарок кој можете да го подарите на друго човечко суштество е вашата среќа и време.

2. Кога нешто силно го сакаш и очекуваш, не дозволувај повеќе да се насочуваш кон неговото отсуство отколку кон верата дека Бог може да ти помогне да го добиеш.

3. Ти си тој кој одлучува каков живот ќе живееш. И Бог ќе ти го даде – ќе ти ги испрати луѓето, местото и ситуации за да го живееш животот кој го посакуваш.

4. Ако нешто силно сакаш во животот и силно веруваш, тоа ќе дојде, Бог ќе ти го испрати.

5. Можеш да стигнеш до местото на кое си, до местото на кое што сакаш да бидеш. Но за до целта, треба да престанеш да се жалиш на нештата кои не ти се допаѓаат на она место каде што се наоѓаш.

6. Коге ќе го промениш начинот на нештата на кој што гледаш на животот, нештата во животот ќе почнат да се менуваат.

7. Не е твоја работа определуваш како ќе се случуваат работите, остави на Бог, твое е само да сакаш и да имаш силна вера дека Бог може да ти помогне.

8. Не се работи само за тоа да ги контролираш мислите. Треба да се научиш и да ги раководиш нив.

9. Се случува да добиеш негативни мсили. Нормално е. Но кога ќе почувствуваш дека се раѓаат негативни емоции, застани. Не дозволувај негативните мисли и емоции да те надвладеат. Почни да мислиш на она што прави да се чувствуваш добро и позитивно.

10. За да го промениш начинот на живот, мисли на тоа каков сакаш да бидеш, а не на тоа каков си.

Имај силна вера и прави се што е добро и со добра цел, дај се од себе и остави го останатото на Бог.

 

12 коментари

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *