7 мисли за деновите во кои мислиш дека БОГ те заборавил!

Кога се молиш, Бог слуша. Кога веруваш Бог делува.

Кога губиш надеж и мислиш дека тоа е крај, Бог се насмевнува и вели: Смири се, омилено дете, тоа едноставно е кривина, а не крај!

Кога Бог допушта проблеми, ти веруваш во Неговите способности. Кога Бог не допушта проблеми , значи Тој верува во твоите способности.

Бог може да ти зборува на илјадници начини. Запри за момент секој ден и погледни во Божјото величие!

Кога Бог сака да те спаси, праќа во твојот живот човек  што те сака.

Бог не му дава на човек потешки искушенија отколку што може да издржи. Секое нешто што се случува, има смисла.

Кога се молиш за некој друг, Бог те слуша и го дарува со благодат. Кога си здрав и среќен, некој друг исто така се молел за тебе.

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *