За сите кои имаат ќерки!

Еден ден мажот и жената одлучиле на никому да не отвораат врата.

Утрото ги разбудило ѕвоното на вратата.

Погледнале низ шпиунката – родителите на мажот.
-Нема да отвориме врата – решиле тие.Родителите си отишле.
По некое време повторно заѕвонило ѕвоното на вратата.

Погледнале – родителите на жената.
Решиле повторно да не отвораат врата, но жената се расплакала.

На мажот му станало жал и ја отвориле вратата.
Времето поминувало…Имале четири сина и потоа добиле петто дете – ќерка.

Сопругот направил голема гозба во чест на родената ќерка.

Пријателите го прашале:“Зошто толку се радуваш?

Толку не се радуваше кога ти се раѓаа синовите.“
Тој се насмеал и одговорил:

“Се роди онаа која секогаш ќе ми отвора врата…“

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *