Молитва за добра ноќ!

Благослови нè оваа ноќ, Господи, да се одмориме и да имаме добар сон. Прости ни за сè што направивме денес, а не Те прослави.

Ти благодарам што многу нè сакаш. Потребна ни е Твојата помош секој ден, Ти благодариме на силата која ни ја даваш и што знаеме дека со Тебе е возможно и она што ни е тешко.

Благослови го нашето семејство и нашиот дом и чувај нè оваа ноќ.

Ти си наш Пастир кој нè чува и води. Ти ги знеш нашите имиња и правиш сè да се чувствуваме сакани и посебни. Кога сме повредени, ни помагаш да се чувствуваме подобро.

Ти благодариме што се грижиш за нас и за сè што си ни дал.

Кога ќе се разбудиме наутро, стави ни насмевки на лицата и своја цел во срцата да бидеме подготвени за почетокот на новиот ден.

Во Христово име,

Амин!

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *