Бог секојдневно влијае врз нас, а за тоа не сме ни свесни – ова ќе ни ги отвори очите!

Во животот често ни се случуваат работи кои не ги разбираме, а кои имаат смисла. Дозволете оваа приказна да фрли нов поглед на работите кои ви се случуваат во животот.

ЈАС: Боже, може ли нешто да те прашам?

БОГ: Нормлано.

ЈАС: Ветуваш дека нема да ми се налутиш?

БОГ: Ветувам.

ЈАС: Зошто дозволи толку работи да ми се случат на мене?

БОГ:  Како тоа мислиш?

ЈАС: Па утрово се успав.

БОГ: да

ЈАС: Ми требаше цела вечност за да ми запали автомобилот

БОГ: Да, видов…

ЈАС: За ручек добив  сендвич кој не го нарачав – и морав да чекам

БОГ: И.

ЈАС: За пат накај дома, ми се испразни батеријата токму кога имав важен позив.

БОГ: Да, знам:

ЈАС: Како и тоа да не беше доволно, доаѓам дома и сакам да се опуштам со масажерот, а тој не работеше. Денеска не оди како што треба!Зошрто дозволи тоа да ми се случи?

БОГ: Ако заврши дозволи ми да ти објаснам.Гледаш, утрово до твојот кревет стоеше ангелот на смртта, а јас испратив еден од моите ангели да се бори за твојот живот. А за тоа време јас те пуштив да спиеш.

ЈАС: НАвистина!

БОГ: Не дозволив твојот автомобил веднаш да запали, бидејќи токму во тој момент се наоѓаше пијан возач кој ќе те удреше ако му застанеше на патот.

ЈАС: АХ..

БОГ: Личноста која ти го подготвуваше сендвичот за ручек беше болна и не сакав да го добиеш и ти тој вирус. Знаев дека не смееш да отуствуваш од работа.

ЈАС: О…

БОГ: Твојот телефон престана да работи токму кога личноста со која разговараше сакаше да те излаже и изневери во врска со некои работи, поради што можеше да ја изгубиш работата.

ЈАС: Разбирам Боже:

БОГ: И да, оној твој нов масажер, кој го купи, имаше фабричка грешка. Ќе работеше некое време па после ке се запалеше, и ти со него.

ЈАС: Боже, извини што така те нападнав.

БОГ: Не тагувај, само научи да ми веруваш… за се… и во добро и во зло.

ЈАС: Да. ќе ти верувам

БОГ: И не се сомневај бидејќи мојот план за секој твој ден е секогаш подобар од твојот.

ЈАС: Не се сомневам, и те молам дозволими да ти се заблагодарам за сето она што ми се случи денес.

БОГ: Дете мое, моите очи секогаш ќе бидат вперени кон тебе, драгоцен си ми и сакам да се погрижам за тебе. Како денес, утре и засекогаш…

Превод: Семе Синапово

Наслов : Сител.ком.мк

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *