Секогаш кога сте тажни, прочитајте ја оваа порака!

Ако имаш храна во фрижидерот, облека на себе, кров на глава и место каде да спиеш – побогат си од 75% луѓе во светот.
Ако имаш пари во паричникот и можеш да одвоиш толку да би можел да јадеш на некое место по своја желба, ти си во 8% најбогати луѓе на светот.
Ако утрово си се пробудил со повеќе здравје отколку болест – поблагословен си од милион луѓе кои… нема да преживеат оваа седмица.
Ако никогаш не си ja искусил опасноста во војна, осаменоста во затворот, агонијата на тортура или маките од гладување – ти си пред 500.000.000 луѓе на светот.
Ако родителите ти се уште живи и уште се во брак – ти си помеѓу многу ретките.
Ако држиш крената глава, насмевка на лицето и вистински си благодарен на Бог – благословен си, бидејќи повеќето луѓе тоа не го можат.
Ако си ја прочитал оваа порака – посреќен си од 2 милјарди луѓе на светот кои воопшто не знаат да читаат..
Заблагодарете се на прекрасниот Бог на даденото и ќе имате повеќе!

23 коментари

  1. Ti blagodaram boze za sekoe delostoreno za mene nikogas ne ja ispustaj mojata raka na moite deca pokazimugo patot osvetlimugo i postelimu go so rozi nikogas ne se otkazav od tebe nemoj ni ti slavetego gospoda zasto e dobar zasto e vecna milosta negova

  2. Не треба само благодарност до Бога. Треба да бидеш реален и во очекувањата. Да се помириш со фактот кај си се родил. Да бидеш скромен како што те советувале родителите, а сепак благороден, ама чинам тоа остана во претходниот век… Ваква „еволуција“, што би рекле старите, ни на душман.

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *