Сакајте го тоа што го имате пред животот да ве научи да го барате она што сте го имале !!!

Тој се јави по телефон и и рече:

“Вечерва треба да се видиме. Имам изненадување за тебе!”

Таа долго се чудеше што ли намислил, што  би и подарил…

Можеби телефон!? … Неколку пати веќе спомнала дека нејзиниот телефон е застарен…

Не, сигурно скапа козметика …

Или ќе ја одведе до трговскиот. Толку многу и се допаѓаше еден црвен фустан …

И потоа – вечераа во еден скап ресторан, за кој таа сонуваше …

Мислите за можните подароци ја  опседнаа целосно!

Кога тој и кажа дека е пред нив, таа се растрепери и влегоа во автомобилот и …

Ооох,!

Пред нејзините очи стоеше кукла, а тој среќен и рече: “За тебе е!”

Нејзе и доаѓаше да заплаче.

Разочарана, таа ја грабна куклата и ја фрли на патот!

Тој ја погледна со збунетост и ја праша:

“Но, зошто ја фрли ???”

– Затоа што не ми се допаѓа! – брзо рече таа и  се расплака.

Тој излезе од колата и отиде да ја земе куклата, се сврте, беше премногу возбуден.

Така и не успеа да види дека се приближува  автомобил. Последното што го виде, беше нејзиното расплакано лице.

На денот на неговиот погреб, таа плачеше непрестајно и ја притискаше куклата блиску до своето срце …

Во тој момент куклата проговори: “Ќе се омажиш ли за мене?”

Таа онеме и ја испушти куклата, а од неа се стркала кутивка со два прстена!

Сакајте го тоа  што го имате пред животот да ве научи да го барате она што сте го имале !!!

Остави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *