Прави се со добро срце, не очекувај и нема да се разочараш!

Се разочаруваме кога очекуваме нешто, од некој…

Кога мислиме дека другите би го направиле истото за нас што ние би го направиле за нив…

Кога даваме многу, а добиваме малку или ништо…

Кога мислиме дека и другите треба да бидат тука за нас, да ни помогнат, да не ислушаат…

На крај, сфаќаме дека тоа нема да се случи и се разочаруваме.

Разочарувањето боли…

Болката не менува и не учи.

Не прави посилни и посвесни дека треба да нучиме една важна лекција.

Да научиме да не очекуваме. Да не се надеваме да добиеме нешто од другите.

Едноставно се да правиме со добро срце и да не очекуваме.

Само така нема да се разочараме.

Само така ќе имаме мирен и исполнет живот полн со среќа.

Да се надеваме само на Бог бидејќи Тој никогаш нема да не разочара.

 

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *