Сè се случува со причина!

Сè се случува со причина.

Таа причина предизвикува промени.

Понекогаш таа промена боли.

Понекогаш промената е тешка.

Но на крајот таа е за наше добро.

Нема ништо случајно.

Само треба да го прифатиме тоа.

Така полесно ќе го надминеме.

Бог ја знае причината.

Бог дозволува со причина.

Да Му веруваме и да оставиме Тој да не води во животот.

Животот е поубав и полесен кога знаеме дека Тој не води.

 

 

 

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *