Исусовата порака упатена до секоја личност на оваа планета!

Оваа порака е упатена на секој човек на планетава:

Ако никогаш не сте почувствувале болка, како би знаеле дека Јас сум Исцелител? Ако никогаш не сте молеле, како би знаеле дека Јас сум Избавител?

Ако никогаш не сте почуваствувале тага, како би знаеле дека јас сум Утешител?

Ако никогаш не сте направиле грешка,како би знаеле дека ЈАс сум Оној Кој простува?

Ако никогаш не сте биле во неволја, како би знаеле дека ќе дојдам да ве спасам?

Ако никогаш не сте имале проблеми, како би знеле дека ЈАс би ги решил?

Ако никогаш не сте страдале како би знеле низ што моминав Јас?

Ако никогаш не би поминале низ оган, како тогаш би станале чисти?

Ако би ви дал се, како ќе го почитувавте тоа?

Ако беше вашиот живот совршен, дали ќе ви требав ЈАс?

Со љубов, Исус

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *