“Јас сум тука.Сè ќе биде добро.“

Денес, Бог ве повикува да ги оставите вашите грижи на Него. Ветува дека ќе помогне.

Тој е со вас. Тој ти вели: „Не плаши се, зашто јас сум со тебе; внимавај на себе, зашто јас сум вашиот Бог. Јас ве зајакнувам и ви помагам, ве поддржувам со победничкото право “. (Исаија 41: 10)

Кога сè околу вас се тресе, кога сè е надвор од контрола – тоа е местото каде започнува стравот. Овој страв предизвикува секакви прашања: „Дали ќе успеам? Како да излезам од ова? Како ќе заврши сè? “

И кога стравот расте во вас, хранети од несигурност или болни сеќавања, изјавите стануваат понегативни … „Нема да успеам! Тоа е невозможно! Нема повеќе надеж! “

Петар го сфатил ова кратко време откако започнал да оди по вода … Тој видел бура што не можел да ја контролира, а срцето го зафатил страв. Знаеш ли На крајот, Господ му помогна и го предаде со својата моќна рака.

Денес Исус го прави истото за вас! Тој ви приоѓа и ја става раката на срцето. Гледајќи те со љeубов во Неговите очи, Тој вели: „Јас сум тука! Не плаши се! Целиот авторитет на небото и на земјата ми е даден. Нема да те оставам. Можеш да сметаш на мојата помош. Те сакам! “

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *