Ако не сте благодарни со тоа што го имате, не барајте Господ да ви даде многу повеќе!

Во благодарното срце нема место за огорченост.

Секој ден е добар ден да бидеме благодарни.

Благодарете за вашето здравје, за животот кој Бог ви го дава, за храната, за облеката, за покривот над главата, за семејството, за пријателите…Секогаш има некоја причина да бидете благодарни…Зошто да се грижите за тоа што го немате? Наместо тоа бидете благодарни за тоа што веќе го имате. Вашето малку за некој е многу.

Како да ви даде господ нешто повеќе, ако не сте благодарни за тоа што го имате.

Верувајте Му и благодарете Му за се што имате, и Тој ќе ви даде многу повеќе.

Кога го имате Господ , имате се!!!

Ништо нема да ви недостасува.

Пробајте, верувајте, благодарете!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *