Не губи надеж! Господ е твојата НАДЕЖ ❤

„Но, сега, Господи, што да барам? Мојата надеж е воТебе “- (Псалм 39: 7).

Сè околу нас светот се менува и повеќето од овие промени не се на подобро. Нашата култура станува се повеќе неморална, а нашето општество е во надолна спирала.

Понекогаш Надежта доаѓа само во еден момент. Поглед, збор или гест. Подарок да нè натера да гледаме нагоре и да знаеме дека Бог не само што е овде, туку има за цел да каже: „Ве сакам!“

Дали знаевте дека вашите рани и лузни се нечии други знаци на надеж? Да, надежта те држи силно во срцето што се крши. Обично, кога чувствувате дека сè се распаѓа, но може само се средува. Надежта е малиот гласкога го слушате шепотот „можеби“ кога се чини дека целиот збосвет вели „НЕ!“ Да се ​​има надеж не значи да се преправа дека неволјите, болните и лузните не постојат. Надежта е дека тие нема да траат засекогаш. Тоа боли, ќе се лекува и тешкотиите ќе се надминат. Дека ќе нè одведе надвор од темнината и во светлината на Христа!

И штом ќе завршат бурите во животот, нема да се сетите како ги поминавте … вие нема да бидете истата личност што бевте. На крајот на денот, сè што ви треба е надеж и сила во Бога. Откако ќе изберете да се надевате на Бог, сè е можно! Останете трпеливи во Христа и верувајте во ова патување што Бог ви го постави! Чувајте ја надежта во Бога затоа што тоа е единствената работа посилна од стравот! Имајте доверба во Бог и ставете ја својата вера само во Него! Само во Христа се наоѓа нашата надеж! Амин

Бидејќи ги знам плановите што ги имам за вас, планови за успех и да не ви наштетам. План да ви даде надеж и иднина! – Еремија 29:11

Нека Господ на Надежта ве исполнува сите вас Радост и мир како што верувате во Него. за да имате изобилство на надеж од силата на Светиот Дух. – Римјаните 15:13

Неговите милости никогаш не завршуваат; тие се НОВИ секое утро! – Плач Еремиин3: 22-23

Молитва: Наш Драг небесен Татко,
Ти благодарам за надежта што доаѓа од Тебе. Кога ќе се искушам да очајувам, помогни ми да се сетам да се свртам кон Тебе во молитва, знаејќи дека ќе ми дадеш надеж. Ти благодарам што ми беше надеж кога се чувствував лошо. Ти благодарам за силата да издржам. Ти благодарам за присуството, заштитата и насоката. Ти благодарам што ми беше радост. Ти благодарам што ја слушна и одговори мојата молитва.

За се ти благодарам и Те молам во Исусово име,
Амин “

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *