Сè се случува со причина, еве и зошто!

Работите се случуваат со причина, уживајте во нив ❤️ 
Можеби не знаете дека еден менаџер на една голема компанија преживеа во терористичките напади на 11 септрмври само затоа што за првпат го однесе синот си на градинка.
Друг остана жив бидејки беше неговиот ред да отиде по јадење.
Една жена задоцни бидејки алармот не ја разбидил на време.
Некои задоцниле заради трафикот на улиците во Њу Јорк.
Една жена го испуштила автобусот.
Една жена си истурила кафе врз алиштата и и требало повеќе време да се спрема.
На некој колата не му запалила, а друг се вратил да се јави на телефонот.
Едно дете си играше и не беше подготвено на време.
Друг не можеше да си фати такси на време.
Тоа што ми остави впечаток е човекот кој ги облече новите кондури за прв пат но пред да стигне таму добил плиги на ногата застанал во аптека за да си купи лепенки. И затоа сега е жив!
Сега кога сме во гужва на улица, кога не можеме да го фатиме навреме лифтот или да одговориме на пропуштениот повик навреме.
Кога се случуваат тие мали работи кои ме нервираат, си мислам дека е тоа местото каде што Бог сака да бидам во моментот.
Следниот пат кога си мислите дека не е во ред децата да се облекуваат бавно, кога не можете да го најдете клучот од автомобилот, чекате на секој семафор не си го расипувајте расположението,
БОГ РАБОТИ, ВЕ ЧУВА ❤️

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *