Колку повеќе се дистанцирате од негативните луѓе, толку помирен живот ќе имате!

Понекогаш да бидете силни значи да останете позитивни и кога сите околу вас се негативни.

Не дозволувајте да се заразите од туѓата негативност. Лошото се пренесува побрзо од доброто.

Фотографија на Aleksandra Goran Metodievi.

Останете позитивни и покрај се. Дадете се од себе. Правете се најдобро.

Најдобар начин да се заштитите себе си да бидете повредени е да не гледате на другите луѓе ниту на себе.

Врзете се за цел, а не за луѓе. Само така ќе бидете среќни.

Најдобро ќе се заштитите ако ги практикувате овие четири едноставни правила:

Бидете опкружени со луѓе кои знаат колку вредите, кои ве почитуваат и секогаш се тука за вас.

Почитувајте се и другите ќе ве почитуваат. И не заборавајте дека:

Луѓето доаѓаат и си одат од вашиот живот, но вистинските секогаш остануваат!!!

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *