Денес Бог ја има оваа порака за тебе!

Мое дете,

 

Ти може не ме познаваш,

Но Јас знам се за тебе.

Псалм 139,1

 

Јас знам кога седнуваш и кога стануваш.

Псалм139,2

 

Ги познавам сите твои патишта.

Псалм139,3

Сите влакна на твојата коса се изброени.

Матеј 10,29-31

Ти си создаден по Мој облик.

1Мојсеева 1,27

 

Преку мене живееш се движиш и постоиш.

Дела17,28

Ти си мое потомство.

Дела 17,28

Те познавав уште пред да постоиш.

Еремија1,4-5

 

Те избрав уште во моето создавање.

Ефесјаните1,11-12

 

Ниедна твоја коска не е сокриена од Мене,сите твои денови се

запишани во мојата книга

Псалм 139,15-16

Ти си прекрасно создаден.

Псалм139,14

Те создадов во мајчината утроба.

Псалм 139,13

 

Те чувам и бранам од денот на твоето раѓање.

Псалм 71,6

Јас сум погрешно претставен од оние кои не ем познаваат.

Јован 8,41-44

Јас не сум далечен и гневен,туку сум израз на љубов.

1Јованово 4,16

 

Моја желба е да ти ја подарам љубовта тебе.

1 Јованово 3,1

 

Ти си мое дете,Јас сум твој Татко.

1 Јованово 3,1

 

Ти нудам повеќе од твојот земен татко.

Матеј 7,11

 

Зошто Јас сум совршен Татко.

Матеј 5,48

 

Секој добар дар што го примаш доаѓа од Мене.

Јаков 1,17

Јас ти давам се и ги знам сите твои потреби.

Матеј 6,31-33

 

Мојот план за твојата иднина е секогаш исполнет со надеж.

Еремија 29,11

 

Бидејќи те сакам со вечна љубов.

Еремија 31,3

 

Моите мисли за тебе се безбројни како песокот.

Псалм 139,17-18

 

И ќе се радувам за тебе пеејќи.

Софонија 3,17

 

Никогаш нема да престанам да ти правам добро.

Еремија 32,40

 

Зошто ти си мој царски претставник.

2 Мојсеева 19,5

 

Сакам да те утврдам со цело Мое срце и душа.

Еремија 32,41

Сакам да ти покажам големи и прекрасни работи.

Еремија 33,3

 

Ако ме бараш со целото твое срце ,ќе ме најдеш.

5 Мојсеева 4,29

 

Приклони се на Мене и ќе ти ги исполнам желбите на срцето твое.

Псалм 37,4

Зошто Јас ти давам желби за правење добро.

Филипјаните 2,13

 

Јас сакам да ти дадам многу повеќе отколку што можеш да замислиш.

Ефесјаните 3,20

 

Зошто Јас сакам да ти помогнам и да те охрабрам.

2 Солуњаните 2,16-17

Јас сум твој Татко кој те утешува во сите твои неволји.

2 Коринтјаните 1,3-4

 

Кога ти е скршено срцето, Јас сум блиску до тебе.

Псалм 34,18

 

Како пастирот што го носи своето јагне,

Јас те носев во моето срце.

Исаија 40,11

 

Еден ден ќе ја избришам секоја солза од твоите очи.

Откровение 21,3-4

 

И ќе ја одземам секоја болка со која страдаше на земјава.

Откровение 21,3-4

 

Јас сум твој Татко и те сакам како Мојот возљубен син.

Јован 17,23

 

Во Исуса, Мојата љубов кон тебе е откриена.

Јован 17,26

Тој ме претставува Мене.

Евреите 1,3

Тој дојде да ти покаже дека Јас сум со тебе, а не против тебе.

Римјаните 8,31

 

И да ти каже дека прегу Него имаме помирување.

2Киоринтјаните 5,18-19

 

Неговата смрт е целосен израз на Мојата љубов кон тебе.

1 Јованово 4,10

 

Со Неговата жртва се ти дарив за да ја добијам твојата љубов.

Римјаните 8,32

Ако го примиш дарот од Мојот син Исус, Мене ме примаш.

1 Јованово 2,23

 

И ништо нема да те раздели од Мојата љубов за тебе.

Римјаните 8,38-39

 

Дојди кај Мене и ќе биде најголема радост на небото.

Лука 15,7

Отсекогаш сум и секогаш ќе бидам Твој Татко.

Ефесјаните 3,14-15

Моето прашање е…

Сакаш ли да бидеш мое дете?

Јован 1,12-13

 

Јас секогаш ќе те чекам.

Лука 15,11-32

Те сака Твојот Татко

Господ Бог

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *