Тешко болно девојче го расплака светот со својата изјава за Бог!

Ова видео воодушеви милион луѓе во кое е интервју со малата Леа која од мала се бори со тешката болест – конгенитална меутропенија.

Таа во ова видео одговара на едноставни прашања на својата мајка, а нејзините одговори ја расплакаа мајка и и целиот свет.

Мајка и и поставува прашања како како с евика, голку години има, што сака д ајаде, но посебно е трогателно прашањето: што те прави среќна? Малата Леа и одговара на мајка и: “Кога ти и тато сте подобри“.

На прашањето што те прави тажна малата одговара:“Кога не можам да си дојдам дома (мисли од болницата) и кога не можам д аодам јак баба и дедо..“

Но, последното прашање целосно ја изненадило и нејзината мајка и расплака многумина. Ова преслатко девојче на прашањето, што е за тебе Љубов, таа јасно и гласно одговара: ‘Тоа е Бог!’ 

Нејзиниот изненаден одговор кое двојчето го изговорило со неверојатна радост ја расплакала нејзината мајка.

Погледајте го ова слатко девојче кое е среќно во Божјата љубов кон неа.

 

novizivot.net

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *