Бог е со вас и во добро и во зло и нема да ве остави!

Кога си изморен и обесхрабрен бидејќи нема резултати…

Бог знае колку силно ти се трудеше..

Кога плачеш долго и срцето ти е вознемирено…

Бог ги брои твоите солзи.

Кога мислиш дека долго време чекаш и дека времето ти помина…

Бог те чека.

Кога си осамен/а и кога сите пријатели се зафатени да ти се јават…

Бог е покрај тебе.

Кога мислиш дека проба се и дека нема повеќе излез…

Бог има решение.

Кога ништо нема смисла и си збунет/а и фрустриран/а…

Бог има одговор.

ако наеднаш добиеш надеж и идеја…

Бог ти шепоти.

Кога работите ќе тргнат на добро и имаш многу работи за да бидеш благодарен/а…

Бог те благословил.

Кога нешто убаво ќе ти се случи и си возбуден/а…

Бог ти се насмеа.

Кога имаш цел да исполниш и сон да оствариш…

Бог ги отвори твоите очи и те вика по име.

Запомни дека каде и да си и низ што и да поминуваш…

БОГ СЕ ЗНАЕ!!

 

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *