10 ВИСТИНИ, КОИ ЌЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА ЧЕКОРИТЕ ПОСАМОУВЕРЕНО ПО СВОЈОТ ПАТ

10 ВИСТИНИ, КОИ ЌЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА ЧЕКОРИТЕ ПОСАМОУВЕРЕНО ПО СВОЈОТ ПАТ

  • Време е да разберете колку многу можете да успеете, да ги отфрлите негативните идеи, навики и луѓе од својот живот.

1. Миналото може да ти ја украде сегашноста, ако му дозволиш.

Можеш со денови да седиш и размислуваш за нешто што би било или може нема да се случи или можеш да оставиш се што не можеш да промениш и да одиш напред кон иднината.

2. Не секој и не се во животот е предвидено да останат.

Се случуваат нешта кои не ги сакаме но мора да ги прифатиме. Нешта кои не ги разбираме но треба да ги научиме.Луѓе, без кои не можеме д аживееме  и кои треба д аги пуштиме на слобода. Некои личности влегуваат и излегуваат од нашиот живот за да не направат посилни личности.

3. Среќата не е недостаток на проблеми, туку способност да се справяш со нив.

Секогаш гледај кон тоа што го имаш, а не кон тоа што го немаш. И мисли што д аправиш со она што се бара од тебе сега.

4. Понекогаш треба да го дадеш максимално најдоброто од себе и да го оставиш останатото на Бог.

5. Во животот можеш да контролираш само еден човек а тоа си ти самиот.

Има само еден пат кон среќата а тоа е да престанеш да се секираш за се што е надвор од твоја контрола.

6. Прави го тоа што е правилно според тебе, иако може им изгледа погрешно на другите.

7. Некои луѓе ќе се откажат да те прифатат таков каков што си..

Секогаш избирај  да останеш верен на себе си. Може да бидеме најубавата вкусна црвен ајаболка на светот, но сепак ќе има т такви кои не сакаат јаболки.

8. Вистинските врски можат да опстанат само врз основа на вистина.

Кога има проблеми и тешкоитии секогаш треба да постои искрен разговор.

9. Светот ќе се промени, кога ти ќе се промениш.

Промени си ги мислите и ќе си го промениш животот. Биди промената која сакаш да ја видиш во светот. Биди пример.

10. Можеш да најдеш решение или можеш да се откажеш.

Се додека не се откажуваш има надеж.

 

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *