Луѓето што веруваат во Бог се посреќни!

Многу истражувања покажале дека луѓето што веруваат во Бог се многу посреќни од оние што не веруваат! 

Еве неколку причини за нивната среќа:

1.Луѓето што веруваат во Бог помалку се грижат за сите нешта кои им се случуваат бидејќи знаат дека не се сами и дека Бог се грижи за нив!

2.Молитвата е еден од главните клучеви за среќа….Луѓето кои се молат остваруваат духовна врска со Бог која им дава сила,мир,надеж….молитвата ги насочува да бараат помош од Бог,ги ослободува од стресот и им дава небесен мир…

3.Луѓето кои веруваат во Бог се посреќни бидејќи љубовта Божја делува на нив.

4.Помагањето на другите луѓе и правењето на добри дела ги исполнува и прави посреќни.

5.Несебичноста е еден од условите поради кои се многу посреќни.

6.Тие знаат дека Бог ги води и чува во текот на нивниот живот.

7.Ослободени се од чувството на вина и теретот на гревот кои ја заробуваат душата.

8.Бог е извор на нивната среќа.

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *