Кои се најдобрите извори на ЖЕЛЕЗО во исхраната?

Анемијата или позната уште како слабокрвност е состојба при која телото нема доволно црвени крвни клетки (еритроцити). Најчестите ситуации кои водат кон анемија се моменталното губење на големи количества крв

Продолжете со читање

Ако досега не сте имале навика да користите ШИПКА – прочитајте и ќе се предомислите!

Шипките се мали зрнести, јадливи плодови кои растат под листовите на грмушестите растенија, наречени диви рози (најчесто од видот Rosa rugosa). Овие билки се карактеристични за

Продолжете со читање

8+ изненадувачки причини да јадете КИВИ!

Веќе длабоко навлегуваме во периодот на есента, па пазарите се преполни со вкусни сезонски овошки. Покрај крушите, тиквите, калинките, јаболките и останатите плодови на есента, тезгите се збогатени

Продолжете со читање