20 Библиски вистини кои можат да им го променат животот на вашите деца!

Библиските вистини кои ги изговараме во животот на детето имаат потенцијал засекогаш да го променат нивниот живот. Може да им ја смени насоката на животот.

Ова се 20 библиски вистини кои е добро да им ги кажете на вашите деца за добро да се подготват за сите препреки во животот.

#1 – Бог те сака.Безусловно. Не можеш да направиш нешто што ќе те сака помалку или повеќе. (Галатјаните 2,20)

#2 – Исус умрел на крстот за да може д ати биде простено. (Римјаните 5,8)

#3 –Бог има посебен план з атвојот живот. (Еремија29,11)

#4 – Библијата е извор на вистина. (Псалм 119,160)

#5 – Бог слуша и одговара кога се молиш. (Еремија 33,3)

#6 – Ти си уникатен/а. Не постои никој друг како тебе. (Псалм 139,14)

#7 – Можеш да направиш се што бара Бог од тебе со Негова помош. (Филипјаните 4,13)

#8 – Исус секогаш ќе биде со тебе без оглед низ што поминуваш. (Псалм 23,4)

#9 – Бог ќе ти даде мудрост да донесуваш добри одлуки. (Послание до Јаков 1,5)

#10 – Можеш да бидеш силен и храбар со Бог. (Исус Навин 1,7)

#11 – Стави го Бог на прво место и Тој ќе се погрижи за твоите потреби. (Матеј6,33)

#12 – Бог може да ти помогне во секое искушение кое ти доаѓа на патот (1. Коринтјаните 10,13)

#13 – Бог ќе биде верен да те зајакне и заштити. (2. Солуњаните 3,3)

#14 – Бог е создател на се. (Битие 1,1)

#15 – Исус е единствениот пат до вечноста. (Јован 14,6)

#16 – Кога ќе згрешиш, моли с ена Бог да ти прости и ќе ти прости. (1.  Јованово 1,9)

#17 – Подобро да бидеш давател отколку земател (Дела 20,35)

#18 – Исус станал од мртвите. (1. Коринтјаните 15,14-19)

#19 – Исус сака да биде твој најдобар пријател. (Изреки 18,24)

#20 – Послушноста на Бог води кон благослов. (Лука 11,28)

новиживот.нет

3 коментари

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *