Молитвата е лек за душата!Неколку причини зошто е добро да се молите!

Молитвата е најважниот разговор во текот на денот, бидејќи разговарате со Оној кој создал се и Кој ве сака најмногу. Со Него никогаш не сте осамени.  Не заборавајте го тоа.

Бог се грижи за нас и сака да ни помогне. Но нашите молитви да не бидат само барања до Бог во кои само бараме нето од Него. Многу пати ние ги бараме само Неговите раце, но треба да научиме и да го бараме Неговото срце. Да научиме да благодариме.

Понекогаш Бог одговара на нашите молитви, но понекогаш не, бидејќи сака да не научи да Му веруваме дека Тој знае што е најдобро за нас. Да продолжиме да се молиме и да Му веруваме Нему за времето.

Во овој свет на грижи, можете да донесете една мудра одлука, да се молите и д аоставите на Бог Тој да се погрижи за се.

Молитвата е лек за душата. Еве уште една причина зошто е добро да се молите:

Не грижете се што ќе кажете во молитва, Бог го чита вашето срце:

One comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *